Medicina clasica prin substantele chimice pe care le foloseste inhiba atat boala cat si reactia de aparare. Se stie ca febra este semnul luptei contra unei infectii iar administrarea unui antibiotic va scadea nu numai febra ci si capacitatea de lupta impotriva germenilor care au cauzat-o.

Principiile homeopatiei
1. Termenul de "homeopatie" vine din limba greaca: "homeos" inseamna identic, similar, iar "pathos" boala, suferinta. Principiul de baza al homeopatiei este cunoscut sub numele de Legea similitudinii sau "Similia similibus curantur", adica o boala este vindecata cu aceeasi substanta care este capabila sa produca acea boala la omul sanatos. Iata cateva exemple:

cafeaua care produce insomnie este utilizata in doze homeopate ca sa induca somnul
ceapa este un bun remediu contra manifestarilor alergice sau ale racelii cu lacrimare abundenta si secretie nazala clara
vaccinarea este un alt exemplu: pacientului i se injecteaza o doza mica de germeni care vor creste imunitatea organismului impotriva acelorasi germeni

2. Al doilea principiu al homeopatiei este tratamentul individualizat: medicul homeopat trateaza persoana, caci pacientul este cel care are nevoie de tratament, nu boala.
Homeopatia considera pacientul un intreg si tine cont atat de aspectele fizice si psihice precum si de predispozitia ereditara, factorii mediului inconjurator (stressul, substantele toxice), alimentatie si stilul de viata.

Majoritatea oamenilor cand sunt bolnavi, prezinta atat simptome caracteristice bolii cat si alte simptome specifice persoanei respective. Pentru medicul alopat aceste simptome individuale sunt lipsite de importanta insa pentru medicul homeopat ele sunt de o importanta vitala in prescrierea tratamentului. Astfel se explica de ce pentru zece bolnavi care prezinta aceeasi boala, pot fi administrate zece remedii homeopate diferite.

Acesta este un mare avantaj al homeopatiei caci poti trata simptome ale unor pacienti care nu au un diagnostic de boala in termeni medicali traditionali. Faptul ca un pacient prezinta "nod in gat" sau momente de panica fara un motiv aparent in anumite conditii sau la aceleasi ore, fiind agravate sau ameliorate in situatii speciale, pot sa ajute homeopatul in alegerea remediului care trebuie sa corespunda in totalitate pacientului. Astfel starile provocate de stress, emotii si tensiunile psihice prelungite, tulburarile de somn, oboseala, pot fi tratate homeopat.

Cu ajutorul homeopatiei poti trata si vindeca boli cronice pentru care fie ca nu exista un tratament, fie ca pacientul nu mai raspunde la tratamentul alopat, cum ar fi: alergiile, astmul, infectiile repetate ale cailor respiratorii superioare (amigdalite, otite), artrita, durerile reumatice, problemele de ciclu sau menopauza, dureri de cap si migrene, probleme digestive, boli de piele, etc.

3. Al treilea principiu al homeopatiei este Principiul dozei infinitezimale, folosirea remediilor homeopate care contin doze foarte mici, infinitezimale de substanta, preparate printr-un procedeu fizic care pe langa cresterea activitatii curative are si avantajul ca inlatura posibilitatea efectelor secundare, reactiilor adverse toxice sau alergice precum si dependenta fata de tratament.

Datorita acestui fapt homeopatia poate fi folosita fara riscuri de catre femei insarcinate, nou-nascuti si copii, varstnici, precum si in combinatie cu alte metode terapeutice fara teama interactiunii medicamentoase. Tot acesta este si motivul pentru care remediile homeopate nu sant scumpe.

In Statele Unite exista o Farmacopee homeopatica oficiala, completata in 1974, care contine standarde pentru sursele, compozitia si modul de preparare al celor peste 2600 de remedii homeopate.

PROGRAM HOMEOPATIE

DR. ALBU LAURA
medic primar
vineri 18,30-20,00

oferte

Frecvent, Clinica Misan Med ofera servicii promotionale la anumite servicii, iar in aceasta perioada, avem active urmatoarele oferte:

Fondul European de Dezvoltare Regională, a Guvernului României, a Programului Operaţional Regional 2014-2020 și Instrumentelor Structurale.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României